Austrian MEP Harald Vilimsky
Austrian MEP Harald Vilimsky

“Gjør Orbán til president i Europakommisjonen for å redde Europa”, sier ledende østerriksk parlamentsmedlem

Den ledende østerrikske EU-parlamentarikeren Harald Vilimsky beskrev Viktor Orbán som "antitesen til hele EU-etablissementet" og sa at med ham ved roret i Europakommisjonen ville Europa bli reddet fra massemigrasjonskrisen.

Ungarns statsminister Viktor Orbán bør bli president i Europakommisjonen for å redde Europa fra migrantkrisen, mener en ledende østerriksk EU-parlamentariker.

I et intervju med nyhetsbyrået APA roste Harald Vilimsky, en lovgiver fra Østerrikes frihetsparti (FPÖ), lederen av nabolandet Ungarn, og beskrev ham som den rake motsetningen til den nåværende eliten i Brussel.

“Jeg tror det ville være bra for Europa”, sa Vilimsky om Orbán. “Han er antitesen til hele EU-etablissementet.”

“Orbán er en garantist for at ulovlig migrasjon av denne intensiteten ikke er mulig,” la han til.

Les også: Hva nå, Tyskland?

Vilimsky, som er toppkandidat for sitt EU-skeptiske parti i neste måneds europaparlamentsvalg, har vært en nær alliert av Ungarn i løpet av sitt tiår i Brussel.

Tidligere denne måneden ba den østerrikske EU-parlamentarikeren i en av sine siste taler før oppløsningen av det nåværende EU-parlamentet om unnskyldning til Ungarns borgere for det årelange angrepet fra parlamentets venstrefløy mot den ungarske regjeringen, utelukkende på grunn av dens motstand mot masseinnvandring og fortsatte finansiering av krigen i Ukraina.

Hans tale i parlamentet kom bare noen dager etter at han deltok på Conservative Political Action Conference (CPAC) i Budapest og roste Orbán for å bry seg om det ungarske folket, i motsetning til EU-kommisjonen. Han kritiserte også EUs liberale innvandringspolitikk med åpne dører, og sa at de fleste i Europa ikke ønsker at kontinentet skal “bli et nytt Arabia eller Afrika”.

Under intervjuet med nyhetsbyrået APA bekreftet Vilimsky at partiet hans er imot at Østerrike skal forlate EU, men at de ønsker en betydelig reform i Brussel, inkludert en betydelig reduksjon av det oppblåste parlamentet.

EUs lovgivende forsamling skal etter valget neste måned ha 720 seter, noe som er betydelig større enn de 435 setene som utgjør Representantenes hus i USA.

“Jeg har alltid sagt at vi bør halvere parlamentet,” sa han til nyhetsbyrået, og la til at det heller ikke er behov for at “27 (EU-)kommissærer skal mishandle kontinentet.”

Vilimsky antydet at FPÖ-lovgiverne kunne foreslå at Østerrike, som er en nettobidragsyter til EU-budsjettet, holder tilbake støtten til Brussel dersom de riktige reformene ikke kommer på plass.

Les også: Kroatia erkjenner alvoret i situasjonen: Skal opprette demografidepartement

“Selvsagt, ja. Enhver reise begynner med et første skritt. Hvis jeg ikke sier hva jeg vil og ikke gjør noe, vil jeg ikke oppnå noe. Hvis jeg stopper betalingene, må noe flytte seg dit,” sa han.

“Vi ønsker bare å bytte ut folk (i Brussel) fordi de kommer med feil innhold. Vi ønsker å slanke EU, og vi ønsker å bringe makten tilbake til parlamentene i medlemslandene, slik at vi får mer direkte demokrati igjen,” la han til.

Hele den vestlige verdens finansielle posisjon synes nå stadig mer nedadgående. Bare statsgjelden i USA nærmer seg nå 35 trillioner dollar, og Biden trykker penger for harde livet. Heller ikke Vest-Europa slipper unna tidenes pekuniære nedtur. I realiteten er vi vitner til mer enn en kollaps ala 1929. For nå er den tradisjonelle vestlige kultur i full, styrt avvikling.
Forige innlegg

Slaget om Vesten seiler opp!

Vi minnes Dominique Venner: Tok livet av seg for å vekke det franske folk
Neste innlegg

Vi minnes Dominique Venner: Tok livet av seg for å vekke det franske folk

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem