15/05/2024

Canada: Svart politisjef innrømmer eksamenssvindel – forblir i tjeneste

Torontos første kvinnelige politisjef av afrikansk avstamning, Stacy Clarke, har innrømmet at hun hjalp sine svarte kolleger med å bestå eksamener. Ifølge Clarke ønsket hun mer "mangfold" og gav seks svarte politibetjenter spørsmål og svar til egnethetstester. Hun forsvarer seg med at hun har blitt utsatt for systematisk diskriminering.

Ifølge kanadiske medier hadde politiinspektør Stacy Clarke i Toronto-politiet handlet i “frustrasjon” fordi hun hadde sett at hennes innsats for å forfremme flere svarte politibetjenter til høyere stillinger ikke hadde hatt noen effekt. “En flom av følelser kom over meg. Jeg bestemte meg for å støtte kandidatene når muligheten bød seg, og forsøkte desperat å skape like konkurransevilkår”, sa den jamaicanskfødte kvinnen til retten. Anklagene som ble hørt tidligere denne uken, kom frem i starten av 2022, to år etter at hun ble forfremmet til stillingen som inspektør.

Solidaritet innenfor sin etniske gruppe

Clarke innrømmer syv tilfeller av embetsforsømmelse ved å ha skaffet svarene på eksamensspørsmålene til seks svarte politibetjenter slik at de kunne bestå ved å jukse. Betjentens oppførsel er ikke overraskende, ettersom hun tydelig uttrykte sympati for protestmobben under opptøyene etter George Floyds narkotikadødsfall. 

Milde straffereaksjoner og tilbakeføring til tjeneste

Konsekvensene for Stacy Clarke blir svært milde. Det var politiet i Toronto allerede enige om. Deres representant og advokat Scott Hutchinson lot seg til og med lure av den tiltaltes syting om rasisme i den grad at han ønsket å høre bevis og vitner som kunne bringe den “skadelige anti-svarte rasismen” frem i lyset. Uansett gir politimyndigheten bare ett års degradering med to grader og automatisk tilbakeføring til inspektør. De favoriserte politikonstablene fikk lønnstrekk i noen dager eller ble midlertidig degradert.

Uten Filter har samlet flere direktesendinger om attentat i Slovakia, hvor statsminister Robert Fico ble skutt
Forige innlegg

[DIREKTE] Attentat i Slovakia: Statsminister Robert Fico er skutt

Finnes det en sammenheng mellom mordforsøket og Ficos politiske syn på Ukraina-krigen?
Neste innlegg

Mordforsøket på Slovakias statsminister Robert Fico utløser spekulasjoner

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.