15/05/2024

[DIREKTE] Attentat i Slovakia: Statsminister Robert Fico er skutt

Saken oppdateres.

Oppdatert 16. mai kl 10.48:

Statsminister Fico sies å være i bedring, etter rapporter om at han ble operert på grunn av flere skuddskader etter attentatforsøket onsdag. Visestatsminister Tomas Taraba sier til BBC at han “ikke er i en livstruende situasjon for øyeblikket”.

“Heldigvis gikk operasjonen bra, så vidt jeg vet – og jeg antar at han til slutt vil overleve”, heter det i uttalelsen.

Les også: Britiske medier ser ut til å rettferdiggjøre attentatforsøket mot Slovakias statsminister Robert Fico

Visestatsminister Robert Kalinak har i en briefing sagt til journalister at “det ikke er noen tvil” om at angrepet var et politisk motivert attentatforsøk. “Manglende evne til å akseptere viljen til en del av befolkningen, som en gruppe ikke liker, er resultatet de har jobbet mot i dag,” sa han med referanse til Ficos politiske motstandere. En video av avhøret av den mistenkte, som er identifisert som Juraj Cintula, er i omløp, der mannen tilstår at han var “uenig” i regjeringens politikk.

Uttalelser har strømmet inn fra vestlige ledere: “Jeg er sjokkert og forferdet over at statsminister Robert Fico ble skutt. Jeg ønsker ham styrke til å komme seg raskt. Mine tanker er med Robert Fico, hans nærmeste og Slovakias folk”, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg på X (tidligere Twitter).

Les også: Mordforsøket på Slovakias statsminister Robert Fico utløser spekulasjoner

Og fra Ungarns Orban:

Ungarns statsminister Viktor Orban uttrykte onsdag “dypt sjokk” over det “avskyelige angrepet mot min venn”, Slovakias statsminister Robert Fico, som angivelig ble skutt og lagt inn på sykehus etter et regjeringsmøte.

“Jeg er dypt sjokkert over det avskyelige angrepet mot min venn, statsminister Robert Fico. Vi ber for hans helse og rask bedring! Gud velsigne ham og hans land!”, skrev den nasjonalistiske EU-kollegaen på X.


Saken oppdateres.
The Guardian prøver seg på uthenging og karakterdrap
Forige innlegg

The Guardian prøver seg på uthenging og karakterdrap — ender opp med å skape massiv sympati og reklame

Neste innlegg

Canada: Svart politisjef innrømmer eksamenssvindel – forblir i tjeneste

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Uhyggelig video av Slovakias statsminister Robert Fico som spår at han vil bli myrdet

Uhyggelig video av Slovakias statsminister Robert Fico spår at han vil bli myrdet

Forsøket på å myrde den slovakiske statsministeren er en gripende
Vestlige medier antyder “forståelse” for drapsforsøket.

Britiske medier ser ut til å rettferdiggjøre attentatforsøket mot Slovakias statsminister Robert Fico

Vestlige medier antyder “forståelse” for drapsforsøket.