USA trosser truslene - lar Ukraina angripe mål i Russland
USA trosser truslene - lar Ukraina angripe mål i Russland

USA trosser truslene – lar Ukraina angripe mål i Russland

USAs utenriksminister Antony Blinken antydet onsdag at ukrainske styrker kan bombe Russland med militært materiell levert av USA, noe de tidligere har hatt forbud mot å gjøre.

Ukraina hadde ventet på dette grønne lyset i månedsvis. Under et besøk i Kiev onsdag 15. mai antydet USAs utenriksminister Antony Blinken at ukrainske styrker kunne angripe russisk territorium med våpen levert av USA, for første gang siden den russiske invasjonen i 2022. “Vi har ikke oppmuntret til eller muliggjort angrep utenfor Ukraina, men til syvende og sist må Ukraina selv ta avgjørelser om hvordan de skal føre denne krigen“, sa Blinken, og åpnet dermed opp for at vestlig militært materiell kan bli brukt mot russiske enheter som befinner seg utenfor Ukrainas grenser. Dette melder NRK og en rekke internasjonale medier. 

Helt siden konflikten startet, har Ukrainas allierte stått fast på at deres missiler, droner eller bomber ikke kan brukes til å bombe mål utenfor Ukrainas eget territorium. Bare ukrainsk jord – inkludert de russiskokkuperte regionene Krim og Donbas – kunne angripes. Denne begrensningen, som ble innført av bekymring for en potensiell eskalering i forholdet til Moskva, har blitt tatt til følge av Ukraina. Landet har vært for avhengig av vestlige våpenleveranser til å bryte noen av sine alliertes regler, men for kort tid siden sa også britenes utenriksminister David Cameron at Ukraina har rett til å bruke britiske våpen til å angripe russisk territorium, meldte BBC.

Voldsomme russiske reaksjoner

Den russiske presidenten Vladimir Putins viktigste allierte og talsmann for Statsdumaen, Vjatsjeslav Volodin, har gitt en skarp advarsel til USA og Europa. Han varslet at Ukraina var i ferd med å trekke USA og Europa inn i en global storkrig, og 16. mai oppfordret han vestlige ledere til å handle ansvarlig for å unngå en katastrofe.

hold kjeft gamle hvite mann
Forige innlegg

Kulturmarxismen og dens woke-kultur er dumskap satt i system

Se videoen her.
Neste innlegg

[Video] Danby Chois 17. mai-tale går viralt

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.