screenshots: Twitter.com
creenshots: Twitter.com

Irsk motstand mot fremmedkulturell innvandring spisser seg til

I Irland intensiveres protestene og aksjonene mot befolkningsutskiftingspolitikken. Overalt går lokalbefolkningen på barrikadene og yter kraftig motstand. Erstatningsmigrasjonen og politikerne som er ansvarlige for den, blir stadig mer upopulære.

Siden koalisjonsregjeringen kom til makten i 2020, har Irland opplevd den største innvandringsbølgen i hele sin historie. Den venstre-grønne koalisjonen har på få år brakt hundretusener av migranter fra en lang rekke land til øya. På bare ett år økte antallet nyankomne med 960 prosent. Befolkningsutskiftning er derfor et relativt nytt fenomen på øya. Men konsekvensene er ikke mindre drastiske enn i andre land, og irene tar derfor nå til motmæle.

Venstresidens politikk mot folket

I fjor var 75 prosent av alle irer positive til drastiske migrasjonsrestriksjoner. Regjeringen undertrykket misnøyen med drakoniske sensurtiltak, og med lover mot hatefulle ytringer. Sjokkerende voldshandlinger begått av innvandrere, og skandaløst generøse pengegaver til migranter, har likevel gitt ytterligere næring til det irske folkets sinne: Det finnes over 12 000 hjemløse blant deres egne landsmenn — som får minimalt med oppmerksomhet.

Motstanden intensiveres

Myndighetene reagerer nå i økende grad på protester med politiavsperringer, pepperspray og vold mot irske innbyggere som uttrykker motstand. På den annen side har myndighetene i Dublin sørget for innkvartering og omsorg for 285 asylsøkere og kjørt dem til et velutstyrt asylmottak i stedet for til flyplassen for hjemreise. Denne frekke regjeringspolitikken har også ført til at lokalbefolkningen tyr til stadig mer drastiske motstandsformer. Enkelte steder er det satt fyr på planlagte asylmottak og gjort dem ubeboelige før myndighetene fikk fylt dem med erstatningsmigranter.

Bred motstand gir håp

Den irske motstanden mot befolkningsutskiftningen har hatt en viss suksess de siste månedene. Regjeringen blir stadig mer upopulær på grunn av sin uholdbare migrasjonspolitikk. Opposisjonen består nå av alt fra vanlige innbyggere til store irske Youtubere, og til og med kampsportlegenden Conor McGregor har tatt til orde for å stoppe innvandringen. Lokale organisasjoner og grupper samarbeider stadig tettere med opposisjonspolitikere og -partier, noe som skaper et bredt, men tett nettverk. Et stort antall protestplakater er også blitt hengt opp de siste månedene. Alt dette gir grunn til å håpe at irene vil lykkes med å endre regjeringen før den kan endre befolkningssammensetningen i landet.

jemen
Forige innlegg

Se: Houthiene skyter ned en fjerde amerikansk Reaper-drone

vaksiner
Neste innlegg

Tidligere CDC-direktør sier det er på høy tid å innrømme ‘betydelige bivirkninger’ av COVID-19-vaksiner

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

KI-generert bilde av muslimsk famile i Oslo.

NRK: Framtidens befolkning vil ha flere innvandrere og eldre, viser nye tall fra SSB

... at befolkningsveksten da utelukkende drives av innvandring ..
befolkningsutskiftning

Sverigedemokratene: Det pågår en befolkningsutskiftning

Et av Sveriges største partier påpeker statistisk fakta.