vaksiner
vaksiner

Tidligere CDC-direktør sier det er på høy tid å innrømme ‘betydelige bivirkninger’ av COVID-19-vaksiner

Dr. Robert Redfield, tidligere direktør for Centers for Disease Control and Prevention (CDC), sa torsdag at mange tjenestemenn som prøvde å advare publikum om potensielle problemer med COVID-19-vaksiner, ble presset til taushet, og at det er på høy tid å innrømme at det var "betydelige" bivirkninger som gjorde folk syke.

Dr. Redfield kom med disse kommentarene i et intervju med Chris Cuomo på NewsNation den 16. mai, der han beklaget tapet av offentlig tillit til offentlige helsebyråer på grunn av manglende åpenhet rundt vaksinene, som han sa “reddet mange liv”, men som også gjorde noen mennesker “ganske syke”. Dette melder The Epoch Times.

“De av oss som prøvde å antyde at det kan være betydelige bivirkninger av vaksiner … vi ble på en måte kansellert fordi ingen ønsket å snakke om potensialet for at det var et problem med vaksinene, fordi de var redde for at det ville føre til at folk ikke ønsket å bli vaksinert,” sa Dr. Redfield.

I sin rolle som sjef for CDC var Redfield en del av Trump-administrasjonens Operation Warp Speed, et prosjekt for å fremskynde utviklingen av covid-19-vaksine på et tidspunkt under pandemien da man visste lite om viruset, og en rask utrulling av vaksinen ble sett på som nøkkelen til å få utbruddet under kontroll og få opphevet nedstengningene.

I september 2020, noen måneder før de første covid-19-vaksinene ble gitt i USA, vitnet Dr. Redfield for Senatet om at covid-19 representerte “den største folkehelseutfordringen nasjonen vår har stått overfor på mer enn hundre år”, og at den rådende oppfatningen blant forskere på den tiden var at den totale dødeligheten av sykdommen lå et sted mellom 0,4 og 0,6 prosent i USA.

“Hvis man ser på personer under 18 år, er det omtrent 0,01 prosent, og fra 19 til 69 år er det mer som 0,3 prosent. Og hvis du er over 70 år, er det omtrent 5 prosent nå”, uttalte han den gang.

Selv om det fortsatt er uenighet om alvorlighetsgraden av covid-19, anslår en fersk studie at den globale dødeligheten var 8,5 prosent i februar 2020, men at den hadde sunket til 0,27 prosent i august 2022, noe som betyr at den estimerte relative risikoreduksjonen i løpet av denne tiden var på hele 96,8 prosent.

I intervjuet med NewsNation sa Dr. Redfield at vaksinene som ble utviklet som en del av Operation Warp Speed var “viktige” og reddet “mange liv”. Men til tross for fordelene må ulempene ved vaksinene være gjenstand for åpen diskusjon, sa han.

“De er viktige for de mest sårbare menneskene, de over 60-65 år. De er egentlig ikke så kritiske for dem som er under 50 eller yngre. Men disse vaksinene reddet mange liv, men de reddet også – vi må være ærlige og si at noen mennesker fikk betydelige bivirkninger av vaksinen,” sa han.

“Jeg har en rekke mennesker som er ganske syke, og de har aldri hatt covid-19, men de er syke på grunn av vaksinen”, fortsatte han. “Og det må vi bare erkjenne.”

Vaksinekontrovers

Alvorlighetsgraden av covid-19 er fortsatt omdiskutert, fordi det er uklart om dødsfallene ble over– eller underrapportert på grunn av ulike faktorer, for eksempel uklarheter rundt hvilken rolle underliggende medisinske tilstander spilte i dødsfall i tilfeller der covid-19 ble oppgitt som primær årsak, eller underrapportering av asymptomatiske infeksjoner. Bortsett fra spørsmålet om hvorvidt folk døde “av” covid-19 eller “med” en positiv test for SARS-CoV-2, har det også vært stilt spørsmål ved hvilken rolle sekundær lungebetennelse forårsaket av mekanisk ventilasjon spiller.

Uansett viser en studie fra januar 2023 at den globale dødeligheten av covid-19 har sunket dramatisk i løpet av pandemien. Ifølge studien varierte den globale dødeligheten fra 1,7 til 39,0 prosent i februar til mars 2020, men falt til under 0,3 prosent i juli til august 2022.

Forskerne anslår at risikoen for å dø av covid-19 har falt med 96,8 prosent i løpet av pandemien.

Samtidig med nedgangen i antall dødsfall som følge av covid-19, har det vært økende bekymring for bivirkninger av vaksinen, ettersom et betydelig antall vaksinerte har rapportert om ulike bivirkninger.

De vanligste bivirkningene ved covid-19-vaksinen er de som påvirker kroppen generelt, med feber, tretthet og generelt ubehag på topp tre, ifølge U.S. Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS). Men det finnes også andre.

For eksempel har både hjertemuskelbetennelse (myokarditt) og betennelse i slimhinnen utenfor hjertet (perikarditt) blitt offisielt anerkjent av CDC som en kjent bivirkning av Modernas og Pfizers mRNA covid-19-vaksiner.

Det er også rapportert om forstyrrelser i nervesystemet, og slike forstyrrelser var den tredje vanligste bivirkningen i Pfizer-studiene, etter generelle og muskelrelaterte bivirkninger. Det er også bekymring for en økning i dødsfall og uførhet etter vaksinering.

CDC anbefaler fortsatt at folk i alle aldre får en COVID-19-vaksine, og sier at de potensielle bivirkningene ikke oppveier de potensielle skadene ved å bli syk av COVID-19.

I en kunngjøring som ble publisert i slutten av april, oppfordret byrået igjen voksne i alderen 65 år og eldre til å få den nyeste versjonen av vaksinene.

screenshots: Twitter.com
Forige innlegg

Irsk motstand mot fremmedkulturell innvandring spisser seg til

Pinse
Neste innlegg

Pinsen og miraklet som grunnla vår sivilisasjon

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.