russland
russland

Russland vil endre havgrensen mot Finland og Litauen

Dette melder en rekke rekke russiske medier tirsdag.

Russland har til hensikt å ensidig utvide sin maritime grense i farvann nær Finland og Litauen.

Helsingin Sanomat viser til rapporter i en rekke russiske medier tirsdag som publiserte utkastet til et regjeringsdekret fra det russiske forsvarsdepartementet som utvider russisk territorialfarvann i den østlige delen av Østersjøen og i områdene mellom den russiske enklaven Kaliningrad og Litauen. Det ble rapportert at dekretet kan tre i kraft i januar 2025.

Ryhor Nizhnikau, seniorforsker ved EUs naboskaps- og Russlandsprogram ved Finlands utenrikspolitiske institutt, sa til avisen at dersom dette blir gjennomført, vil det skape en ny “gråsone” på grensen mellom Russland og Vesten, som Russland potensielt kan bruke militært til ulike provokasjoner og forstyrrelser.

Ifølge HS hevder det russiske forsvarsdepartementet at de mener at de nåværende sjøkartene fra 1985 ikke er helt nøyaktige og ikke gjenspeiler den “nåværende geografiske situasjonen”, og at de maritime sonene som ble vedtatt av Sovjetunionen for rundt 40 år siden, derfor delvis bør “ugyldiggjøres”.

I dokumentet påpekes det at en ensidig revisjon av maritime soner ikke er et spørsmål om notifikasjon i henhold til folkeretten og FN.

En talsperson for det finske utenriksdepartementet opplyste til HS at en offisiell kommentar ville komme “i løpet av kontortiden på onsdag”.

Over 50 prosent av alle under 15 år i delstaten har allerede innvandrerbakgrunn eller en såkalt innvandringshistorie. Unge tyskere kommer under stadig større press og mister sine fremtidsutsikter.
Forige innlegg

Den store utskiftningen: 50,1 % innvandrere blant unge under 15 år i Hessen, Tyskland

– Slumsete av NRK 
Neste innlegg

– Slumsete av NRK 

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

KI-generert illustrasjonsbilde.

– Ville ikke USA gjengjelde dersom Russland angrep amerikansk territorium gjennom en tredjepart?

Russlandekspert Glenn Diesen advarer mot eskalering.
Foto: Skjermbilde fra Youtube. Vladimir Putin.

Kreml truer med å slå til mot NATO-basene som huser ukrainske F-16 jagerfly

Kreml har erklært at NATO-flyplasser som huser ukrainske F-16-jagerfly vil