Migrasjon tiltrekker migrasjon: Studie avslører integrasjonsmyten
Migrasjon tiltrekker migrasjon: Studie avslører integrasjonsmyten

Migrasjon tiltrekker migrasjon: Studie avslører integrasjonsmyten

Ny forskning kan forutsi hvilke bydeler som tiltrekker seg ulike innvandrergrupper.

Forskere har funnet ut at migranter fra samme opprinnelsesland holder sammen i utlandet, basert på tall for innvandrere og postnumre. Både funn fra USA og Østerrike bekrefter resultatene; at migranter flytter til områder hvor det allerede bor folk av samme etniske opprinnelse.

Hovedforfatter Rafael Prieto-Curiel omtaler i pressemeldingen til studien om “diaspora-modellen”, publisert forrige tirsdag, en “sugeeffekt”. Denne sugeeffekten kommer fra migrantkonsentrasjoner som utgjør en diaspora i utlandet, og som med stor sannsynlighet tiltrekker flere innvandrere av samme etniske opprinnelse. I Østerrike tiltrekker for eksempel 100 migranter per år ytterligere 12 personer. En form for kjedemigrasjon oppstår, basert på prinsippet “like barn leker best”.

Undersøkelse

Datasett fra 1,46 millioner utenlandsfødte personer som bor i Østerrike, ble samlet inn, ifølge Freilich. I undersøkelsesperioden fra 2009 til desember 2022 ble det kartlagt hvilke og hvor mange personer som flyttet til allerede migrantpregede bydeler etter 200 dager. Det er ikke overraskende at sterkt migrantpregede bydeler, som for eksempel bydel Favoriten i Wien, tiltrekker åtte ganger flere serbere enn tyskere. I 7. bydel er forholdet motsatt, der flytter tyskere dit 1,4 ganger oftere enn serbere. “Modellen vår tydeliggjør at migrasjon drives av sosiale påvirkninger: Vi kan relativt enkelt forutsi migrasjon av bestemte statsborgere ved kun å se på hvor mange mennesker med samme nasjonalitet som allerede bor i en bestemt region”, sier en av forskerne.

Les også: Statssikkerhetstjenesten advarer: Akutt terrortrussel i Østerrike

Parallellsamfunn og klaner

Den naturlige tendensen menneskegrupper har til å ville holde seg blant sine egne er nå også empirisk bekreftet. Oppmerksomme observatører av vesteuropeiske bysentra kunne imidlertid også forutse resultatet: migrantparallellsamfunn, klaner eller bosetninger av sigøynere i byens utkant er uttrykk for både ukontrollert masseinnvandring og denne naturlige trangen. I sin omtale av forskningsrapporten hevder Heimatkurier.at at: “Venstreorientert grønn retorikk om “integrasjon”, “deltakelse” eller et “velfungerende multikulturelt samfunn” krasjer med virkeligheten og forblir propaganda.

Vi står overfor en svært viktig oppgave. Mennesker har en viss naturlig tendens til segregering. Fra et politisk ståsted må vi sørge for at offentlige tjenester som utdanning og helsevesen er jevnt fordelt, og at mangfold er velkomment“, sier en av de persiskfødte forskerne bak studien.

Kilde: Heimatkurier.at.

Hamas' løfter om fremtiden fra 2021
Forige innlegg

Hamas’ løfter om fremtiden fra 2021

«En gjennomgripende frykt har satt seg»: Demokratene er i full panikk over Biden
Neste innlegg

«En gjennomgripende frykt har satt seg»: Demokratene er i full panikk over Biden

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem