Den store befolkningsutskiftningen i Østerrike: Fødselstall på bunnivå, innvandrervekst på 126.000
Bildemontasje: Heimatkurier | Migranter: Midjourney | Kvinne: Freepik

Den store befolkningsutskiftningen i Østerrike: Negative fødselstall, innvandringsvekst på 126.000

Fødselsoverskuddet er negativt, og andelen utlendinger øker: Østerrikes befolkningsstatistikk bekrefter at det skjer en befolkningsutskiftning.

I Wien er mer enn en tredjedel av innbyggerne fra utlandet, og i hele Østerrike er det hver femte. FPÖ i Wien krever en umiddelbar stans i asyl og fjerning av tilskuddsordninger for innvandrere. Per 1. januar 2024 bodde det 9,16 millioner personer i Østerrike. Sammenlignet med samme periode i fjor har befolkningen økt med 53.978 innbyggere (+0,6 prosent). Dette viser de endelige resultatene av befolkningsstatistikken fra Statistik Austria.

Positiv migrasjonsbalanse på tross av negativ fødselsbalanse

Innvandringsoverskuddet var på nesten 126.000 personer. Trekker man fra antallet utvandringer, er migrasjonsbalansen likevel positiv: 67.000 flere mennesker innvandret til Østerrike enn de som forlot landet. “Fødselsbalansen var imidlertid negativ for fjerde år på rad: I 2023 døde rundt 12 000 flere personer enn det ble født i Østerrike. Dette er det høyeste fødselsunderskuddet siden slutten av andre verdenskrig,” forklarte generaldirektør i Statistik Austria, Tobias Thomas.

Les også: Den store utskiftningen: 50,1 % innvandrere blant unge under 15 år i Hessen, Tyskland

Wien: Mer enn 35 prosent utlendinger

I Wien var befolkningsveksten med 23.663 nye innbyggere, tilsvarende en økning på 1,2 prosent, desidert størst. Per 1. januar i år ble rundt 1,8 millioner utlendinger registrert i Østerrike. Dette tilsvarer 19,7 prosent av den totale befolkningen. Wien har den høyeste prosentandelen utlendinger med 35,4 prosent eller 710.419 utenlandske statsborgere.

Nesten halvparten av alle utlendinger fra ikke-EU-land

Nesten halvparten av alle utlendinger som bor i Østerrike, er tredjelandsborgere fra ikke-EU-land – dette tilsvarer 877.853 personer. De fleste utlendingene fra “europeiske tredjeland” – hvor Tyrkia feilaktig er inkludert – er tyrkere (124.068 personer). Med 95.180 personer er syrerne den største gruppen blant de utenomeuropeiske migrantene i Østerrike.

Les også: Befolkningsutskiftning og suverenitet: Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) intervjuet av TV-kanalen AUF1

Befolkningsutskiftningen

Befolkningsstatistikken viser tydelig: Til tross for negativ fødselsbalanse er det fortsatt befolkningsvekst. Migrantene erstatter de manglende fødslene. Befolkningsutskiftningen skjer og fortsetter å øke i Østerrike.

FPÖ krever asylstopp

FPÖ i Wien krever stans i asyl og stopp av økonomiske tilskudd til asylsøkere på grunn av den prekære situasjonen i hovedstaden. “På grunn av de sjenerøse pengegavene fra borgermester Ludwig og det faktum at muslimske parallellsamfunn har fått etablere seg fritt i hovedstaden, vil denne ukontrollerte tilstrømningen fortsette i årene som kommer. Jeg oppfordrer borgermester Ludwig til å insistere på en stans i asyl og umiddelbart stanse tilskuddene til asylsøkere, som allerede koster oss nesten en milliard euro,” sier FPÖs gruppeleder Maximilian Krauss.

Kilde: Heimatkurier.at.

Bildmontage: Heimatkurier | Grenzmauer: Midjourney
Forige innlegg

Ulovlig innvandring: Iran planlegger grensemur mot Afghanistan

Antonio Gramsci
Neste innlegg

Antonio Gramsci – Marx’ overmann?

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem