Reuters: Frankrike kan snart kunngjøre at de sender militære instruktører til Ukraina, sier diplomater
Reuters: Frankrike kan snart kunngjøre at de sender militære instruktører til Ukraina, sier diplomater

Reuters: Frankrike kan snart kunngjøre at de sender militære instruktører til Ukraina, sier diplomater

Russiske og Ukrainske medier bekrefter nyheten.

Frankrike kan snart sende militære instruktører til Ukraina, til tross for bekymringer fra enkelte allierte og kritikk fra Russland, og kan komme til å kunngjøre sin beslutning allerede neste uke under et besøk av den ukrainske presidenten, sier tre diplomatiske kilder.

Diplomatene sa at Paris håpet å skape og lede en koalisjon av land som tilbyr slik assistanse til Kievs krigsinnsats, selv om noen av EU-partnerne frykter at det kan gjøre en direkte konflikt med Russland mer sannsynlig.

Frankrike vil i første omgang sende et begrenset antall personer for å vurdere de nærmere vilkårene for et oppdrag, før de sender flere hundre instruktører, sa to av diplomatene. Dette melder Reuters.

Les også: Splittelse i NATO: Uenighet om bruk av raketter mot russisk territorium og utplassering av tropper i Ukraina

Russland bekrefter

Russland bekrefter rapporter om at Frankrike forbereder seg på å sende tropper til Ukraina. Maria Zakharova viste i dag til dokumenter signert av Oleksandr Syrskyy, øverstkommanderende for de ukrainske væpnede styrkene, som gir franske instruktører lovlig rett til å besøke den ukrainske hærens treningssentre.

“Det kommer bekreftelser på rapporter om at Frankrike forbereder seg på å sende tropper til Ukraina. Jeg vil gjerne påpeke at vi kunngjorde slike rapporter den 3. april. Selv om Paris forsøker å skjule at deres profesjonelle soldater er involvert i konflikten, fremmer Kiev-regimet bevisst en slik utvikling for nok en gang å kunne påberope seg bred internasjonal støtte og styrke sin mislykkede mobiliseringskampanje,” uttalte Zakharova.

Zakharova pekte på dokumentene som er undertegnet av Oleksandr Syrskyy, øverstkommanderende for de ukrainske væpnede styrkene, og som gir franske instruktører lovfestet rett til å besøke den ukrainske hærens treningssentre. «Nå bør Elysee-palasset kommentere denne informasjonen i stedet for å gjemme seg bak vage formuleringer,» understreket talskvinnen for det russiske utenriksdepartementet. «Teknisk sett er de såkalte instruktørene nødvendige for å styre SCALP-missiler med lang rekkevidde, som er vanskelige å bruke, mot mål», la hun til.

Zakharova understreket at Polen og de baltiske statene også hadde kommet med uttalelser om en mulig utplassering av tropper i Ukraina. «Dette gjør det klart at deres opprinnelige plan for Ukraina har slått fullstendig feil. De prøver nå å finne måter å fortsette kampanjen på,» forklarte diplomaten.

Ukraina håper på bred koalisjon

Ukrainske medier hevder at avgjørelsen allerede er tatt og at Frankrike vil sende militære instruktører til Ukraina, ifølge AFUs øverstkommanderende Oleksandr Syrskyy. Han uttaler seg etter samtaler med den franske forsvarsministeren Sebastien Lecornu.

De franske instruktørene vil først besøke ukrainske treningssentre for å gjøre seg kjent med infrastruktur og personell. Samtidig hevder ukrainske medier at en rekke andre EU-land seriøst vurderer å sende tropper til Ukraina.CNN "frifinner" Israel for massedrap på sivile i Rafah flyktningleir
Forige innlegg

CNN “frifinner” Israel for massedrap på sivile i Rafah

Stoppe den dødelige bensinblandingen med etanol  
Neste innlegg

Stopp den dødelige bensinblandingen med etanol  

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem