Frankrike: Sudansk flyktning slipper utvisning til tross for å ha brent ned 16 leiligheter, flere biler, deler av en kirke, og alvorlig skadet en student
Illustrasjonsbilde.

Frankrike: Sudansk flyktning slipper utvisning til tross for å ha brent ned 16 leiligheter, flere biler, deler av en kirke, og alvorlig skadet en student

En potensiell seriemorder som nesten drepte dusinvis av mennesker vil ikke bli utvist, da hans liv vil være truet hvis han returneres til Sudan.

Mannen er nå dømt for flere mordbrannangrep, men dommeren i saken nekter å utvise ham og sier at det å bli sendt tilbake til Sudan ville representere en for stor trussel mot hans liv.

Bølge av brannangrep

Det første angrepet fant sted natt til 18. mars 2022, da han satte fyr på en bygning i Rue Darrichon og Passage des Alliés, samt to kjøretøy i nærheten, ifølge den franske avisen La Republique des Pyrenees.

Natt til 3. mai satte han fyr på en hel bygning i Rue Henri-Faisans, som ble overtent. Dusinvis av studenter brant nesten inne, men bare én ble alvorlig skadet. Brannen startet i en indisk restaurant i første etasje, men spredte seg raskt til resten av bygningen.

12. mai satte den sudanske mannen fyr på syv kjøretøy i Zaragoza-distriktet, og samme natt brøt han seg inn i Saint-Pierre kirken og satte fyr på prestegården.

  Totalt satte han fyr på åtte kjøretøy i løpet av angrepene.

  Saken fortsetter under.

  ‘Frykten for å dø fanget i leiligheten sin’

  Mange ofre vitnet i saken, og flere av dem fortalte hvordan mannen hadde ødelagt livene deres, både økonomisk og psykisk.

  En av ofrene, Laurence, ble så alvorlig skadet i brannen i Rue Faisans at hun under rettssaken sa at det var et “mirakel” at hun i det hele tatt kunne delta. Hennes advokat, Me Marrien, sa at Laurence opplevde “frykten for å dø fanget i leiligheten sin” mens flammene raskt spredte seg innvendig. Advokaten spurte deretter: “Hvordan kunne han se hva han gjorde og gjøre det igjen?”

  Saken fortsetter under.

  Laurence, som var student ved universitetet da den sudanske pyromanen satte fyr på bygningen hennes, ble tvunget til å hoppe fra leilighetsvinduet sitt. Hoppet, som brakk begge anklene hennes, har gjort at hun fortsatt bruker en stokk, og legene sier at det er usikkert om hun noen gang vil gjenvinne full evne til å gå. Bygningen mannen angrep var en sovesal full av franske studenter.

  Dommeren i saken dømte den sudanske mannen til 10 års fengsel, to år kortere enn de 12 årene aktor hadde bedt om.

  Saken fortsetter under.

  Laurence sa: “Det er en rettferdig dom,” selv om hun hadde foretrukket de 12 årene som ble foreslått av visestatsadvokat Sébastien Baraldi. Til tross for brannangrepet som nesten kostet henne livet og gjorde henne ufør, sa hun imidlertid at hun ikke ønsket at pyromanen skulle bli permanent utestengt fra fransk jord.

  Dommeren nektet også å utstede en utvisningsordre i saken til tross for den alvorlige naturen av forbrytelsen og aktors anbefaling om at asylsøkeren skulle utvises. Dommeren sa at hans utvisning til Sudan “ville ha resultert i hans død.”

  Les også: Frankrikes president utlyser nyvalg etter ydmykende tap i europaparlamentsvalget

  Under rettssaken ga den sudanske mistenkte ingen grunn til hvorfor han deltok i de mange brannangrepene. Han sa simpelthen at han hadde drukket for mye alkohol.

  EU-valget: AfD vokser mest blant unge velgere under 24 år
  Forige innlegg

  EU-valget: AfD vokser mest blant unge velgere under 24 år

  Foto: Fra NDs landsmøte. Fra venstre: sekretær i sentralstyret Ole Anders Flatmo, organisatorisk nestleder Tom Stian Øhman, partileder Geir Ugland Jacobsen og på det tidspunktet påtroppende politisk nestleder Ellinor Birkeland.
  Neste innlegg

  Ellinor Birkeland trekker seg fra Norgesdemokratene

  Siste fra Blog

  Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.