Danby Choi.
Foto: Danby Choi. Skjermdump fra Youtube.

Tvangspreget Pride-flagging: – Det er en ganske sånn nordkoreansk ting å gjøre

Homofil kulturprofil er klar i sin karakteristikk.

I juni, den offisielle pride-måneden, heises regnbueflagget på skoler og offentlige bygg over hele landet. Flagget, som angivelige symboliserer “skeiv kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold”, har blitt et omstridt tema som skaper debatt om hvorvidt det bør flagges eller ikke.

Viljar Eidsvik, leder av FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, argumenterer i en uttalelse til TV2 at regnbueflagget symboliserer mangfold og motstand mot undertrykkelse. Han hevder at skeive oftere opplever hat, kriminalitet og mobbing enn heterofile, og mener at flagget er viktig for å synliggjøre disse utfordringene.

Les også: Tysk initiativ mot Pride-ideologien har spredd seg til Norge: Møt #Stolthetsmåned

Kritiske røster

Danby Choi, en homofil mann som er redaktør i Subjekt, mener flagget har ulike betydninger for ulike mennesker. For noen representerer det aksept, toleranse og inkludering, mens andre ser det som et symbol på FRIs politisk agenda som inkluderer kontroversielle saker som polygami, surrogati, og transpolitikk.

Choi uttaler i TV2 om fjorårets flaggdebatt, der influensere ville boikotte hotellkjeden Thon Hotels fordi hotellene fikk beskjed fra øvre hold om å ikke heise regnbueflagget: “Det er en ganske sånn nordkoreansk ting å gjøre. Sånn: «Ha et bilde av meg på restauranten din. Hvis ikke, så skal jeg gjøre livet skikkelig surt for deg». Ikke ha den holdningen til regnbueflagget”.

Choi kritiserer videre måten enkelte politiske aktivister håndterer uenighet på og mener debatten mangler nyanser og at begge ytterfløyene har vanskelig for å forstå hverandres synspunkter. 

Saken fortsetter under.

Historiske pedofilikoblinger

FRI, tidligere kjent som Det norske forbundet av 1948 (DNF), har en kontroversiell historie. I 1978 avholdt en organisasjon kalt «Pedofil arbeidsgruppe» sin første, store konferanse. Blant de inviterte foredragsholderne var Kim Friele, den gang generalsekretær i Norges største homo-organisasjon, Det norske forbundet av 1948 (DNF). Denne organisasjonen skiftet senere navn og er nå kjent som FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

I 1982 ble «Pedofil arbeidsgruppe» innlemmet i DNF, mens Kim Friele, var generalsekretær. DNF arrangerte også et debattmøte der Friele stilte opp spørsmålet om det klokeste ville være en trinnvis senking av den seksuelle lavalderen, eller om målet burde være «å arbeide for en total frigjøring av den undertrykte barneseksualiteten». Dette har ført til kritikk, selv om FRI senere har beklaget sin støtte til pedofili.

Rassemblement national forventes å vinne i Frankrike, men uten absolutt flertall
Forige innlegg

Le Pen forventes å vinne i Frankrike, men uten absolutt flertall

Foto: Svein Grødaland. Jag trivs best i öppna landskap
Neste innlegg

Tour de Melankolie

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Inyheter: Enhet sentrum brukte 240 timer på «Rosa kompetanse» – henla 371 saker med kjent gjerningsperson

iNyheter: “Enhet Sentrum” brukte 240 timer på “Rosa kompetanse”

— henla også 371 saker med kjent gjerningsperson
George Orwell

Framtidsdystopiet

Vi utsettes for kulturell og psykologisk krigføring skriver Kjetil Tveit