Tyske bønder protesterer.

Bondeopprør holder på å slå føttene under Scholz's regjeringen. Meningsmålinger stuper samtidig som Alternativ for Tyskland vokser kraftig.

Hva vil skje med Tyskland fremover?

Tyske bønder demonstrerer mot ny skattlegging av industri-diesel, som kan føre til konkurs for mange bønder. Media i Norge har ikke villet opplyse om demonstrasjonene, fordi de vet at avgiftsfri diesel snart blir fjernet i Norge også.

Det er ikke bare bøndene som er sinte. Togsjåfører, lastebilsjåfører og restauratører vil også vise sin styrke og delta i protesten. Nå står Tyskland kanskje overfor lammelse? En slags generalstreik, som ikke er lovlig? Eller er det en risiko for at noe verre skal komme?

Alexander Dobrint, leder av CSU-parlamentsgruppen sier:

Scholz’ koalisjon har kastet Tyskland ut i uro. Vi opplever en polarisering som ikke har vært sett i dette landet på tiår. Regjeringen er på randen av sammenbrudd, den har ødelagt økonomisk vekst, forårsaket en energikrise, rett og slett mislyktes i å håndtere migrasjonskrisen og mye mer, noe som har ført til frykt i samfunnet, følelsesmessighet og protester.

Tilliten til den Tyske regjering er på fryspunktet og titusener av bønder protesterer.

Det minste partiet i den tyske kansler, Olaf Scholz’ upopulære koalisjon har hatt en avstemning for avgjøre om de skal gå ut eller bli sittende i regjeringen. Avstemningen foregikk i stillhet og lite var kjent i forkant. Oppslutningen i avstemningen var i underkant av 40% og flertall for å bli var på 52.2%. Dette er en hårfin margin og den lave oppslutningen gjør at resultatet lite representativt for viljen i partiet.

Det pro-forretningspartiet Frie Demokrater, som de siste tiårene har lent mot høyresiden, gikk med i en koalisjon med Scholz’ Sosial Demokrater og miljøpartiet de Grønne, begge partiene er langt over på venstresiden i Tysk politikk. Regjeringen ble danner sent i 2021 og har vært beryktet for indre stridigheter, og stor uenighet. Partiene i regjeringen har opplevd kraftige fall på meningsmålingene. Dette er meningsmålinger der den store vinne har vært «Alternativ for Tyskland» som nå lukter på 40% oppslutning.

Partiets regler fastslår at en avstemning må avholdes hvis minst 500 medlemmer krever det, og 598 medlemmer tvang frem en avstemning om å bli i koalisjonen. På mandag kunngjorde partihovedkvarteret at de som stemte, valgte å bli med en knapp margin på 52,2% mot 47,8%, der litt under 40% av medlemmene deltok.

Avstemningen var ikke bindende, og partiledelsen viet den liten offentlig oppmerksomhet, men det var likevel lettelse over resultatet. “At litt under en femtedel av våre medlemmer stemte for å forlate regjeringen, er noe jeg kjenner litt på,” sa Wolfgang Kubicki, nestleder i partiet, til Deutschlandfunk radio på tirsdag.

Forige innlegg

BPA FRIHET TIL Å LEVE EGET LIV

Neste innlegg

Nå er dødshjelp anbefalt for Psykiske problemer.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.