"Jeg ble tilbudt assistert død over kreftbehandling": Ødelagt kanadisk helsesystem dreper pasienter
Allison Ducluzeau med sin lege etter å ha mottatt behandling.

“Jeg ble tilbudt assistert selvmord over kreftbehandling”: Ødelagt kanadisk helsesystem dreper pasienter

Kanadiske leger tilbød å drepe, i stedet for å behandle henne ...

For to år siden, etter Thanksgiving-ferien, begynte Allison Ducluzeau å føle smerte i magen. Først antok hun at hun hadde spist for mye kalkun, men smerten vedvarte. Et par uker senere oppsøkte hun familielegen som ba om CT-skanninger, men ingen ble gjennomført. Snart etter, da smertene ble verre, insisterte partneren hennes på at hun skulle dra til akuttmottaket på det lokale sykehuset på Vancouver Island. Til slutt bekreftet legene parets verste frykt: hun led mest sannsynlig av avansert bukhinnekreft. Dette melder Unherd.

Allison, den gang 56 år gammel, fikk senere vite at hun hadde stadium 4 peritoneal carcinomatosis, en aggressiv kreftform. Da hun så en spesialist tidlig i fjor, advarte han om at hun kanskje bare ville leve noen få måneder til: cellegift var vanligvis ineffektiv for kreften hennes, og hun var ikke opererbar. I stedet ble hun bedt om å dra hjem, “ordne papirene sine”, og bestemme om hun ønsket medisinsk assistanse for å dø.

Ikke overraskende var Allison knust. “Jeg klarte nesten ikke å puste — jeg gikk inn der i håp om å komme ut med en behandlingsplan, men ble bare bedt om å ordne testamentet mitt.” Den kvelden var den verste i livet hennes, da hun brakte den knusende nyheten til sønnen og datteren hjemme i Victoria. “Jeg fortalte dem at jeg kanskje bare ville leve i ytterligere to måneder”, husker hun. “Hvis jeg ikke hadde hatt barna mine, kunne jeg ha akseptert MAID [medisinsk assistanse for å dø] — men når jeg så effekten det hadde på dem, etter å ha opplevd mine egne foreldres død, fikk det meg virkelig til å grave dypt.”

Så, bestemt på å finne hjelp, undersøkte hun tilstanden sin, snakket med leger så langt unna som Taiwan, fløy til California for skanninger, og reiste til slutt til Baltimore for behandling. Hun hadde oppdaget at pasienter kunne få debulking-kirurgi for å redusere kreften sin, etterfulgt av målrettet bruk av oppvarmet kjemoterapi — men tilbake i Canada kunne hun ikke engang få en innledende telefonsamtale med en kirurg som utførte slike operasjoner på to måneder. Med hjelp fra sin nærmeste krets av venner og slektninger, samlet hun inn nesten halvparten av de 200.000 dollar som operasjonen kostet via folkefinansiering. Da hun endelig klarte å se en onkolog i hjemprovinsen British Columbia, var hun allerede på bedringens vei.

I dag er Allison i remisjon. Hun løfter vekter daglig, og driver med løping og sykling. Nylig giftet hun seg med partneren sin på en strand i Hawaii foran barna sine. Hun er fortsatt opprørt over at kanadiske leger tilbød assistert selvmord i stedet for å behandle henne. “Måten det ble presentert på var sjokkerende”, fortalte hun meg. “Jeg ble kvalm av å bli tilbudt MAID to ganger. En gang var jeg til og med på telefonen, da jeg var alene og nettopp hadde kommet tilbake fra Baltimore. Det fikk meg til å gråte.”

Sigøynerbande har svindlet den britiske staten for flere miliarder
Forige innlegg

Sigøynerbande svindlet den britiske stat for flere milliarder

Studie: Innvandring er viktigste tema for ungdom
Neste innlegg

Studie viser: Innvandring er viktigste tema for ungdom

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.