Europaparlamentsvalget
Foto: Skjermdump fra X. God stemning på SD sin valgvake.

Sverigedemokrater sang med til “forbudt” låt

Glade svensker feiret et godt europaparlamentsvalg for "høyrepopulistiske"- og nasjonalkonservative partier ved å danse og synge med til eurodisco-låten «L'Amour Toujours». En sang som har spredt seg i innvandringskritiske kretser.

En rekke svenske og norske medier rapporterer at det under Sverigedemokratenes (SDs) valgvake søndag kveld, fant sted en “skandale”: partimedlemmer ble filmet mens de danset og sang til eurodisco-låten «L’Amour Toujours» av italienske Gigi D’Agostino.

Saken fortsetter under.

En hendelse under valgvaken har fått stor oppmerksomhet av og kritikk i medstrømsmedia.

– Ausländer raus

Riksdagsmedlem David Lång ble filmet av en reporter fra Expressen mens han sang med på det tyske slagordet «Ausländer raus», som oversatt til norsk betyr «utlendinger ut». Da Lång oppdaget at han ble tatt opp, reagerte han umiddelbart:

– Å, shit, spiller du inn dette?, sa Lång før han prøvde å ta opptaksutstyret. Kort tid etter hendelsen forlot Lång valgvaken.

Saken fortsetter under.

Låten sprer seg i innvandringskritiske miljøer

«L’Amour Toujours» har som Uten Filter rapporterte tidligere fått ny popularitet i høyreorienterte miljøer, særlig etter en fest i Tyskland i fjor hvor en stor gruppe sang med på sangens kjente melodi, men med en ny tekst: «Ausländer raus» og «Deutschland den deutschen» («utlendinger ute» og «Tyskland for tyskerne»). Siden den gang har denne versjonen av sangen blitt spredt i i hele Europa, og en rekke remixer er blitt laget.

Legatum Publishing har publisert en versjon de kaller Remigrasjonssalmen.

Saken fortsetter under.

En egen versjon knyttet til Stolzmonat (norsk: Stolthetsmåned) er også produsert:

Det er også laget en rekke falske videoer hvor ny lyd er lagt til eksisterende videoopptak:

Forbudt på Oktoberfest og landskamper

Sangen er nå den mest nedlastede på Itunes i Tyskland og to andre versjoner av låten ligger også på topp 10 mest nedlastede sanger. PÅ tross av dette, eller på grunn av dette, har sangen blitt forbudt på Oktoberfest i München og under landslagskamper i Østerrike.

Snik-EUismen må stoppes
Forige innlegg

Snik-EUismen må stoppes

Illustrasjon: Kjell Schevig.
Neste innlegg

Har norske velgere blitt masochister?

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Er vi vitne til en innvandringsrealistisk oppvåkning i Tyskland?

[SE VIDEOEN HER] Partyvideo går viralt: Tysk ungdom synger forbudte strofer

Mange mener vi er vitne til en innvandringsrealistisk oppvåkning i