Zelensky
Zelensky

Politico: Zelensky skal besøke Frankrike og Italia, oppfordre NATO til å skyte ned russiske missiler over Ukraina

Diskusjonen er allerede i gang i Tyskland og Polen.

Politico: Zelensky skal besøke Frankrike og Italia, oppfordre NATO til å skyte ned russiske missiler over Ukraina. President Volodymyr Zelensky planlegger å besøke D-dagsmarkeringen i Frankrike og et G7-møte i Italia i juni for å be partnere om mer militær støtte, rapporterte Politico den 22. mai, med henvisning til to ikke navngitte kilder.

På grunn av den vanskelige situasjonen ved frontlinjene avlyste Zelensky den 15. mai alle sine internasjonale arrangementer som var planlagt for de kommende dagene. Han hadde angivelig planlagt å reise til Portugal og Spania på den tiden.

Zelensky’s tidsplan for turene til Frankrike og Italia kan fortsatt endres, ifølge Politicos kilder.

Hvis presidenten besøker Frankrike, forventes det at han vil oppfordre partnere til å sende Kyiv mer militær støtte og til å skyte ned russiske missiler over Ukraina, slik USA og Storbritannia gjorde under Irans angrep på Israel i april.

“Jeg sendte personlig et signal til den polske siden, USA og andre land om at vi er klare til å signere alle papirene. Hvis de skyter ned russiske missiler over vårt land, vil de ikke bli holdt ansvarlige hvis det faller ned og noe eksploderer … Men alle er redde for ‘eskalasjon,'” sa Zelensky i et intervju med Reuters publisert den 21. mai.

Les også: Vil NATO skyte ned russiske raketter over Ukraina? Tyske parlamentsmedlemmer innleder debatten

Politico beskriver Zelensky’s tilstedeværelse ved 80-årsjubileet for landingen i Normandie som noe som vil ha “enorm symbolsk betydning.” I tillegg til USAs president Joe Biden og andre vestlige ledere, forventes en russisk representant å delta på arrangementet.

Under sitt besøk i Italia vil Zelensky oppfordre vestlige partnere til å beslaglegge russiske eiendeler for å bidra til å finansiere Ukrainas forsvar og gjenoppbygging, skrev Politico.

Ukrainas vestlige allierte og andre partnere frøs rundt 300 milliarder dollar i russiske eiendeler ved starten av den fullskala invasjonen i 2022.

EU-rådet ble enige om å bruke inntektene fra de frosne russiske statlige eiendelene til å hjelpe Ukraina den 21. mai, noe som vil gi Ukraina mellom 2,5 milliarder og 3 milliarder euro (2,7-3,26 milliarder dollar) årlig, hvor det meste vil bli tildelt Kyivs militære behov.

Photo: Elliot Moore from London, England, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons
Forige innlegg

Britisk politi bedt om å ikke arrestere kriminelle

Halvparten av befolkningen synes Pride kan bli for mye
Neste innlegg

Notis: Halvparten av befolkningen synes Pride kan bli for mye

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Farage: Vesten og NATO har skyld i Russlands invasjon av Ukraina

Farage: Vesten og NATO har skyld i Russlands invasjon av Ukraina

Nigel Farage har gjentatt at han mener Vesten og NATO
Hvordan muligheten for tidlig fred i Ukraina ble forspilt

Hvordan muligheten for tidlig fred i Ukraina ble forspilt

Like etter Russlands invasjon av Ukraina ba Zelenskyj den tidligere