Forbilde for Europa?
Forbilde for Europa?

Danmark plasserer utenlandske fanger i Kosovo – deretter følger utvisning

Forbilde for Europa?

Som i mange andre europeiske land er også fengslene i Danmark overbelastet på grunn av den utbredte kriminaliteten blant innvandrere. Fra nå av skal derfor utenlandske fanger plasseres i et fengsel i Kosovo, og deretter skal utvisning følge umiddelbart. Den danske justisministeren beskriver tiltaket som et “signal til kriminelle utlendinger”.

Den sosialdemokratisk ledede regjeringen i Danmark har lenge fulgt utradisjonelle veier i innvandringsspørsmål. Nå følger neste skritt: siden danske fengslene er overbelastet, skal utenlandske kriminelle fremover sone sine straffer i en fengselsanstalt i Kosovo. En retur til Danmark er ikke tiltenkt, og umiddelbart etterpå skal utvisning finne sted, ifølge NZZ.

Signal til kriminelle utlendinger

Planene for dette har vært diskutert lenge, men nå har Kosovos parlament med et to-tredjedels flertall banet vei for tiltaket. Den danske justisministeren Peter Hummelgaard er fornøyd: “Tiltaket vil bidra til å bringe vårt pressede fengselssystem tilbake i balanse […] samtidig er det et klart signal til kriminelle utlendinger om at deres fremtid ikke ligger i Danmark og at de derfor ikke bør sone straffen sin her.

Les også: “De må enten akseptere migranter eller betale” – Frankrikes statsminister avslører hvordan land som Polen må motta migranter som hans land ikke vil ha

Kritikk fra NGOer

Som vanlig er det selvsagt kritikk av planene fra de vanlige mistenkte: både selverklærte “menneskerettighetsorganisasjoner” i Danmark og FNs torturkomité har gjentatte ganger oppfordret den danske regjeringen til å skrinlegge planene.

Forbilde for Europa?

Selv om det foreløpig bare er planlagt 300 fengselsplasser i Kosovo, kan den danske metoden bli et forbilde for andre land i Europa og en fremtidig del av en remigrasjonspolitikk. For problemet er påtrengende: i hele Vest-Europa er fengslene fulle av utenlandske kriminelle. I Sveits utgjør utlendinger for eksempel 72 prosent av fengselspopulasjonen, i Bayern minst 55 prosent.

Kilde: Heimatkurier.at.

Elon Musks xAI samler inn 6 milliarder dollar for å akselerere KI-kappløpet mot OpenAI
Forige innlegg

Elon Musks xAI samler inn 6 milliarder dollar for å akselerere KI-kappløpet mot OpenAI

Matrix
Neste innlegg

Er våre politikeres drøm å skape et Matrix der vi blindt følger?

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.