innvandringsforkjempere
innvandringsforkjempere

“De må enten akseptere migranter eller betale” – Frankrikes statsminister avslører hvordan land som Polen må motta migranter som hans land ikke vil ha

Frankrikes statsminister avslører at migranter vil bli sent til Sentral- og Øst-Europa takket være EUs nye migrasjonspakt.

Frankrikes statsminister Gabriel Attals påstand om at EUs migrasjonspakt vil bety at ulovlige migranter vil bli overført til Sentral-Europa og ikke til Frankrike, har forårsaket oppstandelse på den polske høyresiden.

“Migrasjonspakten innfører solidaritet. Vi klarte å tvinge land i Øst-Europa til å signere et dokument som sier at de enten aksepterer migranter eller betaler,” sa Attal under en TV-debatt.

Lederen av det polske konservative partiet Lov og Rettferdighet (PiS), Jarosław Kaczyński, fortalte det polske nyhetsbyrået (PAP) i helgen at partiet hans vil kreve et hastemøte i det polske parlamentet for å vurdere bemerkningene gjort av Frankrikes Attal under TV-debatten.

Attal hevdet at de franske provinsene er trygge fra å bli tildelt migranter dekket av EUs migrasjonspakt, da migrantene i første omgang vil bli sendt til Sentral- og Øst-Europa. Kaczyński kontrasterte Attals uttalelse med den polske statsministeren Donald Tusks påstand om at migrasjonspakten ikke vil påvirke Polen fordi landet har tatt imot hundretusener av ukrainske flyktninger.

“Det ser ut til at Tusk nok en gang sier én ting i EU og en annen i Polen,” sa Kaczyński.

Konservative i land som Ungarn og Polen har lenge advart om at EUs nylig vedtatte migrasjonspakt var et knep for å overføre uønskede migranter til land som Polen og Ungarn, til tross for at innvandringsforkjempere hevder at mer migrasjon og mangfold alltid var en god ting og en kilde til “styrke.”

Kaczyński sa at den parlamentariske sesjonen om EUs migrasjonspakt bør motta detaljert informasjon fra statsminister Tusk med hensyn til omstendighetene der hans regjering ikke klarte å blokkere EUs migrasjonspakt om omfordeling av migranter som kommer inn i EU-landene.

Senior PiS-medlem av Europaparlamentet, Jacek Saryusz-Wolski, fortalte den uavhengige TV-kanalen TV Republika at migrasjonspakten vil fungere som “en pumpe for migranter fra Afrika” og Midtøsten som vil se pakten som en invitasjon til å komme til Europa.

Saryusz-Wolski minnet om at EU-kommissæren for innenrikssaker, Ylva Johansson, har innrømmet at Europa trenger å ha 4,5 millioner migranter som kommer hvert år “for å fylle det demografiske gapet, endre samfunnet og gi venstresiden fremtidige velgere.”

Den polske regjeringen stemte mot EUs migrasjonspakt på en sesjon i Rådet for Den europeiske union, organet der beslutninger tas med kvalifisert flertall. Kaczyński og PiS har konsekvent argumentert for at beslutningen om pakten bør tas av Det europeiske råd, der alle beslutninger må være enstemmige. I Rådet for Den europeiske union stemte Polen, Ungarn og Slovakia mot migrasjonspakten, som vil innføre migrantkvoter, men den nye loven vant frem ettersom et simpelt flertall av EU-landene støttet den.

Det mest kontroversielle aspektet ved EUs migrasjonspakt er bestemmelsen om at medlemsstatene, dersom de nekter å ta sin del av de omfordelte migrantene, må betale opptil €23 000 for hver avvist migrant.

Kent tar feil
Forige innlegg

Kent Andersen tar feil om klimaøkonomien

lure
Neste innlegg

Du føres bak lyset!

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Foto: Illustrasjonsbilde. Kilde Youtube.

Strid mellom departementer: Polske soldater anklages og forsvares av samme regjering

Polens regjering i kaos: Justisdepartementet straffeforfølger soldater som Forsvarsdepartementet samtidig
"Sivilmarsj" i Warszawa til minne om menig Mateusz Sitek, en soldat fra 1. Warszawa panserbrigade som ble myrdet ved den polske grensen til Belarus, knivstukket av en migrant. (Kilde: X)

Aggressive angrep fra migranter ved den polske grensen til Belarus etter drapet på polsk soldat

Ifølge polske grensevakter intensiveres angrepene ved grensen til Belarus, ettersom