"Sivilmarsj" i Warszawa til minne om menig Mateusz Sitek, en soldat fra 1. Warszawa panserbrigade som ble myrdet ved den polske grensen til Belarus, knivstukket av en migrant. (Kilde: X)
"Sivilmarsj" i Warszawa til minne om menig Mateusz Sitek, en soldat fra 1. Warszawa panserbrigade som ble myrdet ved den polske grensen til Belarus, knivstukket av en migrant. (Kilde: X)

Aggressive angrep fra migranter ved den polske grensen til Belarus etter drapet på polsk soldat

Ifølge polske grensevakter intensiveres angrepene ved grensen til Belarus, ettersom organiserte grupper av titalls migranter forsøker å tvinge seg gjennom nesten hver dag.

I løpet av helgen forsøkte et stort antall migranter å krysse den polsk-belarusiske grensen, inkludert 150 på lørdag alene. Myndighetene blir stadig mer bekymret, ettersom flere migranter er villige til å bruke vold mot grensevakter og soldater. Dette har ført til at myndighetene har måttet iverksette kraftigere tiltak for å stoppe dem.

Under angrepene blir grensevaktene bombardert med prosjektiler som steiner og trestokker. Dette skjer etter at migranter drepte en polsk soldat under et angrep tidligere denne måneden.

Les også: “De må enten akseptere migranter eller betale” – Frankrikes statsminister avslører hvordan land som Polen må motta migranter som hans land ikke vil ha

På lørdag reiste politiets øverstkommanderende, inspektør Marek Boroń, til den polsk-belarusiske grensen ved Narewki, hvor han møtte uniformerte offiserer. Under en pressekonferanse meddelte han at politibetjentenes utstyr er “tilstrekkelig for situasjonen”, at alle betjenter er bevæpnet og har andre midler for direkte tvang, og at trening sammen med soldater har begynt både ved grensen og i forebyggende enheter.

Dødsfallet til menig Mateusz Sitek, en soldat fra 1. Warszawa panserbrigade som ble erklært død forrige uke, har økt bekymringen blant polakker om hvorvidt soldatene og vaktene ved grensen er fullt utstyrt, autorisert til å bruke våpen, og trent til å håndtere situasjonen.

Saken fortsetter under.

Med disse bekymringene i tankene marsjerte hundrevis i Warszawa i stillhet til minne om menig Sitek.

Folk har tent lys og lagt blomster utenfor sykehuset der menig Sitek døde, og et banner med påskriften: “Vi står bak våre menn i uniform” har blitt hengt opp.

Banneret fungerer som en protest mot arrestasjonen av tre soldater i mars, som ble pågrepet for å ha brukt skytevåpen til å avfyre varselskudd i luften mens de avverget et at ulovlige innvandrere stormet grensen.

Les også: Warszawas borgermester forbyr kristne figurer og religiøse symboler fra regjeringsbygningen

Lov og rettferdighet (PiS) leder Jarosław Kaczyński og tidligere forsvarsminister Mariusz Błaszczak besøkte sykehuset for å be for den falne soldaten.

Ingen representanter fra den sittende venstre-liberale regjeringen har besøkt sykehuset. Dette melder RMX News.

Illustrasjonsbilde: Antony Blinken.
Forige innlegg

USA vurderer sololøp og ensidige forhandlinger med Hamas

EU-valget: AfD vokser mest blant unge velgere under 24 år
Neste innlegg

EU-valget: AfD vokser mest blant unge velgere under 24 år

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Foto: Illustrasjonsbilde. Kilde Youtube.

Strid mellom departementer: Polske soldater anklages og forsvares av samme regjering

Polens regjering i kaos: Justisdepartementet straffeforfølger soldater som Forsvarsdepartementet samtidig
Polsk soldat stukket av ulovlig innvandrer døde på sykehus

Polsk soldat knivstukket av ulovlig innvandrer døde på sykehus

Soldater som avfyrer varselsskudd risikerer å bli arrestert av polsk