Polsk soldat stukket av ulovlig innvandrer døde på sykehus
Foto: Skjermdump fra X.

Polsk soldat knivstukket av ulovlig innvandrer døde på sykehus

Soldater som avfyrer varselsskudd risikerer å bli arrestert av polsk militærpoliti.

En polsk soldat som ble stukket med kniv av en ulovlig innvandrer som forsøkte å krysse grensen fra Hviterussland forrige uke, har dødd på et sykehus i Warszawa, bekreftet polske medier torsdag.

“Vi beklager å informere om at den 6. juni på ettermiddagen ved Militærmedisinsk Institutt i Warszawa, omgitt av støtte fra sin familie og soldater, døde en soldat fra 1. Panserbrigade etter å ha blitt knivstukket,” lyder en uttalelse fra Generalstaben for de væpnede styrker.

“Til tross for hjelpen som ble gitt i området hvor bandittangrepet skjedde ved grensen til Hviterussland og legenes innsats, overlevde han ikke,” står det videre.

Nyheten ble annonsert torsdag ettermiddag etter innledende rapporter fra radiostasjonen RMF FM som meldte at han var blitt erklært “klinisk død” basert på uoffisielle uttalelser.

“En soldat skadet med kniv nær den hviterussiske grensen er klinisk død, erfarer en RMF FM-reporter uoffisielt,” skrev stasjonen.

Dette fulgte en oppdatering fra Republika TV-journalist Michał Jelonek som avslørte at han hadde snakket med major Magdalena Kościńska, en talsperson for den 16. Pommerske Mekaniserte Divisjon, som sa at soldatens tilstand hadde “forverret seg” og at han “kjempet for sitt liv.”

Skaden ble påført i de tidlige timene av 28. mai etter en sammenstøt mellom soldater som bemannet grensen og en gruppe på rundt 50 migranter som forsøkte å tvinge seg inn på polsk jord.

Nettavisen Remix News rapporterte tidligere hvordan gjerningspersonen nådde frem til soldaten gjennom en sprekk i stålgjerdet ved grensen og stakk soldaten mellom ribbeina, med kniven sittende fast i soldatens kropp.

Flere andre soldater fikk også mindre skader under angrepet på grensen.

Torsdag ble det avslørt at soldater som patruljerte grenseområdet Dubicze Cerkiewne, nær der denne hendelsen fant sted, ble arrestert av militærpolitiet etter å ha avfyrt varselsskudd for å avskrekke migrantenes storming tidligere i år.

Polens forsvarsdepartement (MON) rapporterte at anklagene mot soldatene inkluderer å ha satt menneskeliv og helse i fare, samt å ha overskredet sine fullmakter. De har deretter blitt suspendert fra tjeneste i påvente av en potensiell strafferettslig etterforskning.

Etter forrige ukes angrep postet den polske grensevakten bilder av våpenet som ble brukt for å skade soldatene som beskyttet grensen, og viste en kniv som var festet til en lang grein for å lage en bajonett som kunne nå tjenestemenn på den andre siden av stålbarrieren.

Den polske militære påtalemyndigheten etterforsker hendelsen, som ble klassifisert som drapsforsøk, en anklage som nå forventes å bli oppgradert til mord.Sverige introduserer drakonisk 'sikkerhetssone' i område med høy gjengkriminalitet
Forige innlegg

Sverige introduserer drakonisk ‘sikkerhetssone’ i område med høy gjengkriminalitet

30% av norske menn mener LHBT+-kampen har gått for langt
Neste innlegg

30% av menn i Norge mener LHBT+-kampen har gått for langt

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Viktor Orbán: Det pågår en befolkningsutskifting i Europa

Viktor Orbán: Det pågår en befolkningsutskifting i Europa

"Det er en befolkningsutskifting i Europa, den europeiske befolkningen minker,
EU-domstolen åpner døren for palestinere til Europa

EU-domstolen åpner døren for palestinere til Europa

Statsløse fra Gaza skal nå ha rett til opphold og