Tidligere CIA-analytiker slår alarm om faren for atomkrig  
KI-generert illustrasjonsbilde.

Tidligere CIA-analytiker slår alarm om faren for atomkrig  

Når atommakter er i krig er det alltid en fare for at den tapende part ikke er villig til å akseptere et  nederlag uten å ty til atomvåpen.

Av: Geir Ugland Jacobsen, siviløkonom, grensejeger og partileder for Norgesdemokratene

I den pågående krigen i Ukraina er det mye som står på spill for  både USA/NATO og Russland. Larry Johnson er en tidligere analytiker som jobbet for CIA, og  som deltar i en rekke podcaster om krigsrelaterte temaer.  

I en video på lagt ut på YouTube 6. juni henviser Johnson til en politiker i det russiske  utenriksdepartementet ved navn Sergei Rybakov. Rybakov advarer mot at ukrainske angrep inne i  Russland ved hjelp av amerikanske våpen. Rybakov mener at Biden-administrasjonen undervurderer alvorligheten i de potensielle russiske svarene på angrep inne i Russland. Larry  Johnson advarer i videoen mot det han nå mener er en høy risiko for atomkrig, og han ber  sine lyttere om å kontakte sine politikere.  

Saken fortsetter under.

Det er i denne sammenheng grunn til å tro at russerne skjelner mellom rene ukrainske angrep og  angrep der ikke bare våpnene er fra NATO, men der NATO-land også velger ut mål og  gjennomfører angrepene ved hjelp av NATO-personell. USA har for eksempel okkupasjonstropper inne i både Irak og Syria. Dette gir Irak og Syria rett til å angripe mål i USA. Men hvis Russland  sender raketter mot mål i USA fra syrisk territorium er det ikke utenkelig at USA svarer med å  angripe mål i Russland og ikke bare mål i den russiske stedfortrederen Syria. Det samme gjelder  NATO-angrep fra ukrainsk territorium mot mål i Russland. Det er derfor fare for at Russland kan  angripe mål utenfor Ukrainas territorium.  

Les også: Russland sier NATO-militærinstruktører i Ukraina vil være et “legitimt mål”

Ukraina har også angrepet russiske radarer som brukes til å varsle russerne om atomangrep. Hvis  russiske ledere kommer i en situasjon som tilsier at landet blir angrepet med atomvåpen er det  rasjonelle svaret å angripe alle mål kontrollert av land i NATO der det befinner seg atomvåpen. Det  samme gjelder på begge sider. Det rasjonelle er å sende av gårde atomrakettene før de blir ødelagt.  Denne logikken innebærer at en atomkrig ikke vil være mulig å avgrense. Resultatet kan bli at  store deler av menneskeheten utslettes.  

Norgesdemokratene er motstander av atomkrig og tiltak som øker faren for atomkrig. Våren 2022  var partene i konflikten i Ukraina nesten enige om en avtale som skulle stanse krigen, men vestlige  ledere (blant annet Jens Stoltenberg) skal ha satt ned foten for avtalen. Forlengelsen av krigen har  resultert i enorme tap av ukrainske soldater og ukrainsk land. En ytterligere eskalering av krigen  kan i verste fall resultere i at hele menneskeheten står i fare.  

Som eneste parti har Norgesdemokratene pekt på behovet for en diplomatisk løsning på en konflikt  som ikke kan løses militært uten enorme tap av menneskeliv. Norske politikere bør sørge for å ikke  treffe tiltak som kan lede til russiske angrep mot mål i Norge. Og norske politikere bør gå i dialog  med partene i konflikten med sikte på å finne frem til en diplomatisk løsning på den. 

Intervju med Meryl Nass om WHOs pandemiavtale
Forige innlegg

Intervju med Meryl Nass om WHOs pandemiavtale

Tyske initiativ mot Pride-ideologien har spredd seg til Norge: Møt #Stolthetsmåned
Neste innlegg

Tysk initiativ mot Pride-ideologien har spredd seg til Norge: Møt #Stolthetsmåned

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

USA-leverte missiler rammet strandgjengere på Krim - Flere barn blant ofrene.

USA-leverte missiler rammet strandgjengere på Krim – Flere barn blant ofrene

Kreml skylder på Washington for missiler "lastet med klasevåpen."
Storstilt ukrainsk droneangrep på russiske oljeraffinerier

Storstilt ukrainsk droneangrep på russiske oljeraffinerier

Brent-råoljeprisene forble uendret på fredag, til tross for økende geopolitiske