Photo: Elliot Moore from London, England, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons
Photo: Elliot Moore from London, England, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Britisk politi bedt om å ikke arrestere kriminelle

Fengslene er så fulle at politifolk blir bedt om å stoppe såkalte "ikke-prioriterte arrestasjoner."

Politiledere blir bedt om å gjøre færre arrestasjoner på grunn av mangel på fengselsplasser—enda et slag mot det konservative partiets påstand om å være ‘tøffe mot kriminalitet,’ akkurat når praten om et nært forestående valg igjen tiltar.

Planene vil utvilsomt komme til fordel for det politikerne eufemistisk kaller ‘lavnivå’ kriminelle, som likevel gjør betydelig skade på lovlydige borgere og skader bedrifter, spesielt små, sliterende virksomheter.

Til tross for at konservative politikere løslater noen fanger tidlig, er det fortsatt bare 1 000 plasser tilgjengelige i britiske fengsler, hvorav noen er i så dårlig forfatning at tilsynsmyndighetene sier de burde stenges.

På grunn av dette har et internt dokument utarbeidet av National Police Chiefs’ Council bedt politikonstabler om å stoppe såkalte “ikke-prioriterte arrestasjoner” og suspendere operasjoner som kan resultere i “store antall arrestasjoner.”

Notatet, som The Times har sett, avslører ikke hvilken type lovbrudd eller operasjoner offiserene bør ignorere. Politiet har allerede brukt år på å ikke arrestere de som blir tatt med cannabis og andre ‘lavnivå’ narkotika, vel vitende om at domstolene uansett ikke ville forfølge slike saker. Nå vil også andre slippe unna.

Les mer: Julian Assange kan anke utleveringen til USA, fastslår britisk domstol

The Daily Telegraph rapporterer at konstabler også har blitt advart om at en pakke med nødtiltak innført av regjeringen “risikerer offentlig sikkerhet,” og at den nåværende krisen kan ytterligere begrense politiets evne til å svare på selv akutte anrop.

Et eget notat til britiske dommere sier at fengselsoverbefolkning kan resultere i midlertidig stenging av domstoler, som uansett ikke vil kunne beordre dømte kriminelle til fengsel.

Disse anbefalingene, som effektivt bøyer seg for de styrkede kriminelle elementene i samfunnet, kan betegnes som ‘San Francisco-iseringen’ av Storbritannia etter at offiserer i den kriminalitetsherjede kaliforniske byen har sagt at de ignorerer noen ‘lavnivå’ forbrytelser fordi statsadvokaten er “pro-kriminell og [ikke] kommer til å håndheve loven.”

Labour har ivrig grepet denne nyheten som nok en mulighet til å kritisere de konservative, men få tror seriøst at Sir Keir Starmer’s team vil gjøre noe for å forbedre situasjonen.

Bildmontage: Heimatkurier | Krah: AfD | Meloni: Quirinale.it, Attribution, via Wikimedia Commons | Le Pen: VOX España, Public domain, via Wikimedia Commons
Forige innlegg

Skandale rundt Krah: Slik posisjonerer andre høyrepartier seg

Zelensky
Neste innlegg

Politico: Zelensky skal besøke Frankrike og Italia, oppfordre NATO til å skyte ned russiske missiler over Ukraina

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Troverdighetsproblemer for Det konservative partiet i Storbritannia

Troverdighetsproblemer for Det konservative partiet i Storbritannia

Valgløfter som ikke er holdt skaper problemer.
Notat: Macron forventet å kunngjøre opprettelsen av en "koalisjon av villige" under D-dag-minnemarkering

Notat: Macron forventet å kunngjøre opprettelsen av en “koalisjon av villige” under D-dag-minnemarkering

Frankrikes president Emmanuel Macron forventes å kunngjøre en ny internasjonal