Rapport: Mossad-sjefen forfulgte og truet ICC-aktor over krigsforbrytergranskning
Rapport: Mossad-sjefen forfulgte og truet ICC-aktor over krigsforbrytergranskning

Rapport: Mossad-sjefen forfulgte og truet ICC-aktor over krigsforbrytergranskning

En ny granskning utført av The Guardian og +972 mag har avslørt at sjefen for Mossad overvåket hovedanklageren ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i forbindelse med at hun åpnet en formell etterforskning av påståtte israelske krigsforbrytelser.

Undersøkelsen til The Guardian og +972 mag fant at daværende Mossad-direktør Yossi Cohen brukte metoder for å overvåke den gang ICC-aktor Fatou Bensouda da hun åpnet den formelle undersøkelsen i 2021. Hensikten var å undersøke år med påstander om menneskerettighetsbrudd og krigsforbrytelser mot palestinere begått av Israels militære.

Bensouda ble på et tidspunkt angivelig direkte truet, med et øyenvitne som sa at Cohen uttalte til Bensouda: “Du bør hjelpe oss og la oss ta vare på deg. Du vil ikke begi deg inn på ting som kan kompromittere din sikkerhet eller din families sikkerhet.”

Det så ut til å være en spionoperasjon beordret fra de høyeste nivåene, for å beskytte den israelske regjeringens internasjonale omdømme og posisjon, samt for å sikre skadebegrensning. Ifølge The Guardian-rapporten:

En annen israelsk kilde, orientert om operasjonen mot Bensouda, sa at Mossads mål var å kompromittere aktoren eller rekruttere henne som en som ville samarbeide med Israels krav.

En tredje kilde med kjennskap til operasjonen sa at Cohen handlet som Netanyahus “uoffisielle budbringer”.

Men truslene og taktikkene fungerte ikke, gitt at Bensoudas etterfølger, Karim Khan, drev gjennom en ICC-arrestordre for den israelske statsministeren og hans forsvarssjef, ordren kom denne måneden basert på etterforskningen Bensouda satte i gang.

Les også: USA: Joe Biden hevder han vil sende Israel færre våpen hvis de angriper Rafah

The Guardian-rapporten avslører stygge metoder:

En person orientert om Cohens aktiviteter sa at han hadde brukt “avskyelige taktikker” mot Bensouda som en del av en til slutt mislykket innsats for å skremme og påvirke henne. De sammenlignet hans oppførsel med “forfølgelse”.

Mossad interesserte seg også sterkt for Bensoudas familiemedlemmer og skaffet transkripsjoner av hemmelige opptak av hennes ektemann, ifølge to kilder med direkte kunnskap om situasjonen. Israelske tjenestemenn forsøkte deretter å bruke materialet for å diskreditere aktoren.

Dette var en del av det mange kaller en tiår lang skjult “krig” ført fra skyggene av israelske etterretningsbyråer mot Haag-baserte ICC.

Dette skal ha skapt en viss grad av paranoia innen ICCs påtaleavdeling. Det var frykt for at israelsk etterretning ansatte agenter der eller kunne påvirke beslutningstaking i hemmelighet. The Guardian skriver:

Ifølge to kilder var det til og med mistanker blant høytstående ICC-tjenestemenn om at Israel hadde dyrket fram kilder innen domstolens påtaleavdeling, kjent som påtalemyndigheten. En annen husket senere at selv om Mossad “ikke etterlot seg signaturen sin”, så var det en antakelse at byrået sto bak noe av aktiviteten tjenestemenn hadde blitt gjort kjent med.

Bare en liten gruppe høytstående personer ved ICC ble imidlertid informert om at Mossad-direktøren personlig hadde kontaktet hovedanklageren.

Tidlig denne måneden utstedte nåværende ICC-hovedanklager Khan en sterk uttalelse som fordømte “alle forsøk på å hindre, skremme eller upassende påvirke dens tjenestemenn.

I lys av den nye rapportene fra The Guardian og +972 mag, så blir denne siste advarselen allment sett på som delvis en referanse til Mossads tidligere operasjoner. Presset på politisk nivå hadde også økt mot Haag-domstolen i ukene før og etter at arrestordrene for Netanyahu og Gallant ble kunngjort.

Journalist Jack Murphy kommenterte avsløringene ved å dra inn forløpet til Hamas’ angrep 7. oktober 2023: “Vel, nå vet vi hva israelsk etterretning var opptatt med i stedet for å overvåke Hamas.”

“BEFOLKNINGEN BLIR SKIFTET UT MED AFRIKANERE OG ARABERE”
Forige innlegg

Befolkningsutskiftning og suverenitet: Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) intervjuet av TV-kanalen AUF1

Vesten midt i en stille revolusjon!
Neste innlegg

Vesten midt i en stille revolusjon!

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

lure

Du føres bak lyset!

Hva er den viktigste forutsetning for gjennomføringen av en vellykket
Nå eller aldri for globalistene!

Nå eller aldri for globalistene!

Det gamle Vesten skal bort