CNN "frifinner" Israel for massedrap på sivile i Rafah flyktningleir
CNN "frifinner" Israel for massedrap på sivile i Rafah flyktningleir

CNN “frifinner” Israel for massedrap på sivile i Rafah

Den venstreorienterte nyhetskanalen bekrefter Israels' versjon om hva som skjedde.

CNNs forsvarsanalytikere har nå fastslått at det israelske luftangrepet den 26. mai mot en Hamas-bygning i vestlige Rafah, som ble antatt å ha forårsaket en eksplosjon og brann som resulterte i at mellom 35-45 palestinske flyktninger omkom, ikke kan ha vært «fullstendig forårsaket» av det israelske luftangrepet på grunn av eksplosjonens størrelse.

Splinter og deler som ble funnet i ruinene av Hamas-anlegget, som lå omtrent 200 meter fra UNRWA-flyktningleiren, tyder på at angrepet ble utført med to GBU-39-bomber med liten diameter og stridshoder på 250 kg; disse bombene ville ikke på langt nær ha vært kraftige nok til å ha forårsaket eksplosjonen i leiren, og de ville heller ikke ha vært store nok til å forårsake noen form for «sprutskader» i leiren, som igjen lå over en kilometer fra angrepsstedet. Dette melder OSINTdefender på X (tidligere Twitter).

Denne analysen tyder på at det israelske forsvarsdepartementet så langt har antydet er sannsynlig, nemlig at Hamas’ ammunisjon, som var gjemt omtrent halvveis mellom komplekset og leiren, ble detonert av granatsplinter fra flyangrepet, noe som forårsaket eksplosjonen av flere drivstofftanker i flyktningleiren og den påfølgende brannen.

Les også: Rapport: Mossad-sjefen forfulgte og truet ICC-aktor over krigsforbrytergranskning

Amerikanske bomber

Minst 45 personer ble drept i Israels angrep i Rafah søndag. CNN har analysert seg frem til at amerikansk artilleri ble brukt. Kanalen opplyser å ha analysert videoer fra stedet, og snakket med våpeneksperter. CNN skal også ha geolokalisert flere videoer som kobles til angrepet, og verifisert bilder av den amerikanskproduserte bomben GBU-39.

Det høyreorienterte mediehuset Fox News har også omtalt USA rolle som våpenleverandør til Israel:Er det «demokrati» når 3% kjører over 97 %?
Forige innlegg

Er det «demokrati» når 3% kjører over 97 %? 

Reuters: Frankrike kan snart kunngjøre at de sender militære instruktører til Ukraina, sier diplomater
Neste innlegg

Reuters: Frankrike kan snart kunngjøre at de sender militære instruktører til Ukraina, sier diplomater

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem